WhatsApp App
met
ons!
Bel direct 06 4625 5422 Offerte aanvragen
✓ Funderingsherstel & kelderbouw✓ Volledige ontzorging✓ Gegarandeerd waterdicht✓ Duurzaam maatwerk✓ 30 jaar garantie
Facebook

Focus op funderingsherstel

Wij zijn kelderbouwers, altijd bezig met kelders. En bij elke kelderklus krijgen we te maken met de fundering van het betreffende pand. Bij bestaande panden is die vaak niet geschikt voor de geplande kelderrenovatie. Dus zijn wij naast kelderbouwers ook specialist in funderingsherstel.

Waarom is funderingsherstel nodig?

Eigenlijk een open deur. Een woning of ander pand waarvan de fundering gebreken vertoont, gaat verzakken, met alle nare gevolgen van dien, zoals scheuren in de muren of erger. Het enige wat echt helpt om nog meer schade te voorkomen is funderingsherstel. De fundering moet het gebouw met gemak kunnen dragen. Houten funderingspalen kunnen in de loop der jaren gaan rotten en betonnen fundering kan betonrot en/of scheuren vertonen. Dan praten we over schade aan de fundering en uiteraard is dat in de meeste gevallen goed te herstellen.


Funderingsgherstel bij kelderbouw

Nu even terug naar de kelderbouw. Over nieuwbouw-kelders hoeven we het niet te hebben, want dan wordt de fundering meteen goed gemaakt. Maar bij het onderkelderen van een bestaand pand, of bij renovatie van de oude kelder of souterrain, of bij het ombouwen van de kruipruimte tot kelder voldoet de fundering vaak niet aan de eisen. Souterrain en kelder worden meestal wat verdiept om voldoende stahoogte te bereiken. Bij onderkelderen en een kruipruimte is het verdiepen nog veel ingrijpender. Met als gevolg: de fundering moet aangepast worden.


Tip

Nieuwsgierig naar de technieken die wij gebruiken voor funderingsherstel of aanpassing van de fundering? Meer weten over de voordelen van de combinatie met kelderbouw? Of over kosten en vergunning? Lees ook onze toekomstige blogs!